НСО отбеляза 141 години от основаването си. На закритата церемония в

...
НСО отбеляза 141 години от основаването си. На закритата церемония в
Коментари Харесай

НСО охранява политиците ``независимо от отношението на хората към тях`` |

НСО означи 141 години от основаването си. На закритата церемония в централата на службата участваха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, управителният състав на НСО, началници на службата през годините, ветерани.

„ Националната работа за защита охранява българската държавност и българските държавници – без значение от техните възгледи, техния партиен цвят; без значение от тяхното държание и политика; без значение от отношението на хората към тях и на отношението на политиците и държавниците към хората. Това е нашата работа “, съобщи началникът на държавната охранителна работа бригаден военачалник Емил Тонев.

Пред чиновниците на НСО Тонев акцентира, че службата не може да остане настрана от публичните процеси:

„ Без воля да променим сами себе си, мъчно ще получим поддръжка извън. Ясно декларирам, че воля за смяна има. Посоката също е ясна: рационализация и вътрешна промяна на службата; нашарване и рационализация на образователния процес; усилване на дисциплината, лоялността и мотивацията на състава; ясни и твърди правила при кариерното израстване на сержантския и офицерския състав; не на последно място – одобряване на обществения престиж и възстановяване на обществения облик на Националната работа за защита “.

„ Добър или неприятен, длъжни сме да съблюдаваме и прилагаме закона, какъвто е. И ще продължаваме да го вършим. Категорично не би трябвало да разрешаваме Националната работа за защита да бъде въвличана в каквато и да е политическа обосновка и ще се разграничаваме остро от всевъзможни опити в тази посока “, каза Тонев.

„ Имаме мотиви за горделивост. През миналата година наши чиновници избавиха човешки животи. Минахме през не една и две рецесии. Научихме доста уроци “, съобщи още началникът на НСО. 

Президентът: НСО е подложена на похищения към целостта и същността й

В приветствието си Румен Радев съобщи, че НСО е подложена на съществени тествания и на открити похищения към целостта и същността й.

„ За тяхното превъзмогване би трябвало ясно осъзнаване и ангажимент на политическата класа в посока на по-добра и съответна на актуалните условия законова рамка, която да почисти дилемите, целите, обсега на деяние, подчинеността и контрола върху НСО “, каза президентът.

По думите на Румен Радев нужен е и безвъзвратен ангажимент на управлението на службата и на всеки чиновник, с цел да може НСО да се модернизира и да бъде на висотата на публичните упования:

„ Това значи ясна визия за развиване, успеваемост в процесите на ръководство, на ресурсно обезпечаване, на модела на управление, неприкритост на връзката, с цел да се подсигурява бистрота в активността на службата и високо доверие на българското общество. “

Президентът сервира венец пред Паметния знак на почтено изпълнителите дълга си чиновници.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР